SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

źródła białka

  • O czym dowiem się z tego artykułu?  Pamiętaj, aby nie brakowało żadnego aminokwasu, nawet jeśli Twój organizm może sam sobie niektóre z nich wyprodukować, z innych dostarczonych. To nie jest efektywna droga... Nie przejadaj się W pierwszym punkcie moich podpowiedzi sugerowałem, abyś ze swojego talerza zabrał część porcji. Logicznym jest więc, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3943 Data: 2020-09-14 11:35:47
  • W poprzedniej części tekstu opisałem typowe pułapki związane z treningiem siłowym. Również aeroby mogą być całkiem dobry narzędziem, niestety często są nieefektywne. Dlaczego tak się dzieje i jak temu zapobiegać? Czy lekarstwem na brak postępów jest trening na czczo, a może sesja interwałowa? A może trening aerobowy nie jest niezbędny i da się go [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1119 Data: 2023-01-03 06:59:26
  • [...] wewnętrznych). To nie ma sensu – po pierwsze szkodzisz swojemu zdrowiu, a po drugie budujesz karykaturalną sylwetkę, patrz pkt 2. Ludzie, którzy mają towar z podejrzanego źródła Istnieje bardzo dużo dostawców kiepskich SAA. Mógłbym godzinami wymieniać przykłady firm sprzedających naiwnym np. sam olej, zamiast zawieszonego w nim testosteronu. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15332 Data: 2017-12-06 10:20:31
  • Lee Haney należy do najwybitniejszych kulturystów wszechczasów. Niektórzy twierdzą, iż miał idealną sylwetkę, inni że przyćmił masowych kolosów lat 90. z Dorianem Yatesem na czele. Część ludzi sądzi, iż lepszy był Arnold Schwarzenegger, jeszcze inni wskazują na Ronniego Colemana czy Doriana. W każdym razie, pod względem ilości zdobytych statuetek [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5756 Data: 2020-03-06 13:17:05
  • Większość ludzi choć raz w życiu próbowała się odchudzać. Niektórym osobom nie udaje się osiągnąć zamierzonego celu nawet w kolejnych 10-20 latach! Dlaczego tak się dzieje? Przyczyn jest wiele. Oto przegląd najbardziej typowych pułapek, na jakie są narażone osoby chcące poprawić wygląd swojej sylwetki, a przede wszystkim zdrowie. Pułapka nr 4: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4502 Data: 2020-04-30 10:49:22
  • Masz niedowagę? Dowiedz się jak szybko i bezpiecznie przytyć

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W dzisiejszych czasach plagą społeczeństwa jest nadwaga i otyłość, jednak są też osoby z drugiego końca skali. Ni mniejszy artykuł kierujemy do osób z niedowagą i chudych, a w nim dostarczymy Wam kilka porad na temat, jak poprawić estetykę sylwetki i nabrać trochę mięśni. Drobne zmiany skutkują! Połączenie treningu, jak i diety, z dodatnim [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5816 Data: 2020-06-23 09:55:40
  • [...] nie ma znaczącego wpływu na stężenie cholesterolu w ustroju. Jeśli ktoś ma specyficzne predyspozycje genetyczne, to niestety będzie musiał zwracać baczną uwagę na źródła cholesterolu w diecie. Niemniej dla reszty ludzi liczy się endogenna produkcja cholesterolu, a nie jego podaż z pokarmem. Dowodem słuszności tego twierdzenia są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4139 Data: 2021-11-30 05:35:30
  • [...] ilości węglowodanów, w stosunku do standardowych zaleceń - aspekty zdrowia… Warto więc zachować balans i znaleźć „złoty środek” w kwestii węglowodanów. Jeśli chodzi o źródła węglowodanów, to chyba nie będzie dla nikogo zaskoczeniem, że naukowcy polecają: owoce  warzywa rośliny strączkowe produkty zbożowe przygotowane z pełnego ziarna [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3711 Data: 2021-09-09 17:01:13
  • Utrzymanie odpowiedniej do swojego wzrostu masy ciała i odpowiedniej równowagi między masą mięśniową a ilością tkanki tłuszczowej jest kluczowe dla osób starszych dla zapewnienia sobie zdrowia i dobrego funkcjonowania organizmu. Zarówno jednak nadwaga, jak i niedowaga stanowią zagrożenie dla człowieka. W jednym z ostatnich badań przeprowadzonych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 801 Data: 2023-06-01 11:21:29
  • Rak wątroby jest trudny do leczenia i stanowi trzecią najczęstszą przyczynę zgonów związanych z nowotworami. Główną formą jest rak wątrobowokomórkowy, który stanowi 75-85% przypadków. Wskaźniki dotyczące zachorowalności na ten typ nowotworu rosną na całym świecie.  Źródła: Blum, Hubert E. “Hepatocellular carcinoma: therapy and prevention.” World [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 526 Data: 2023-08-20 12:02:51
  • Jagody goji - opinie i przepisy

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] w sezonie upraw. Co dokładniej możemy znaleźć w jagodach goji? Dlatego też o dokładnej zawartości witamin oraz minerałów jest wiele spekulacji. Mówi się, iż posiadają (różne źródła, podają różne ilości): sporo witaminy C, która między innymi usprawnia nasz układ odpornościowy witaminę A, dzięki której między innymi dobrze widzimy witaminę E, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9968 Data: 2017-11-20 10:28:24
  • We współczesnym świecie coraz więcej osób potrzebuje kuracji odchudzającej. Oczywiście nikt chętnie nie podejmie takich działań, wymagają one mimo wszystko sporo determinacji. Nie istnieją drogi na skróty i „łatwe sposoby”. Składowanie tkanki tłuszczowej trwa miesiącami czy wręcz latami, dlatego skuteczne pozbycie się tego balastu również jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5145 Data: 2020-08-10 18:01:08
  • Ile kalorii ma papryka? Jakie są rodzaje papryki?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Papryka to jędrny, błyszczący i o specyficznym smaku owoc. Zaraz, zaraz… Jak to owoc? Przecież papryka to warzywo… To wcale nie błąd, ponieważ pod względem botanicznym papryka jest owocem (tak samo, jak ogórek, cukinia, awokado). Powstaje ona z kwiatu rośliny i zawiera w swoim wnętrzu nasiona. I to wystarczy, by uznać ją za owoc.  Ostre odmiany [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 449 Data: 2023-05-12 08:58:28
  • [...] dyni Obiad - ryż z mięsem i warzywami Podwieczorek - to samo co na obiad Kolacja - sałatka np. z makaronem, mozzarellą i warzywami Jak widzisz, w każdym posiłku znajdują się źródła wymienionych wyżej makroskładników. Celowo nie są tutaj wskazane porcje, ponieważ zależą one od Twojego zapotrzebowania. Jeśli chodzi o rozłożenie tych makroskładników [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1110 Data: 2022-09-07 06:49:45
  • Czego brakuje w wegańskiej diecie? Część 14 – Jod

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W dzisiejszym odcinku z cyklu poświęconego deficytowym składnikom wegańskiej diety zajmiemy się problemem potencjalnego niedoboru jodu, czyli pierwiastka chemicznego z grupy mikroelementów, pozostającego dla człowieka niezbędnym składnikiem pokarmowym.  Ale co wtedy z białkiem…? Dobrym rozwiązaniem mogą być tutaj odżywki wysokobiałkowe, oparte na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 383 Data: 2023-06-23 09:15:37
  • Dieta ketogeniczna może być nie lada wyzwaniem dla osób, które wcześniej jej nie próbowały. Choć perspektywa smacznych, obfitych w tłuszcz posiłków wydaje się dość przyjemna, dieta Low Carb wcale nie należy do łatwych. Aby przebiegała sprawnie, warto ją uzupełnić o suplementację, która pozwoli nam zaadaptować się do nowych warunków dietetycznych i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12043 Data: 2018-01-30 09:24:15
  • Większość osób na początku swojej drogi w kierunku zdrowego trybu życia i walki o lepszą sylwetkę ma problem z tym, jak zacząć. Bardzo wielu z nich myśli, że samo wykupienie karnetu na siłownię i ćwiczenia raz czy dwa w tygodniu, wystarczą do osiągnięcia zamierzonych efektów, niestety takie osoby są w błędzie.  Zapewnij organizmowi wszelkich [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10452 Data: 2017-08-05 15:21:50
  • Jak wiadomo stosowanie się do odpowiedniej diety i planu treningowego, jest wyznacznikiem naszych efektów, jednakże pozostaje jeszcze jeden ważny aspekt, który należy do wielkiej trójki - jest to suplementacja. Odżywki typu carbo są również uzupełniane szybko przyswajalnymi witaminami i minerałami, które zwiększają efektywność naszego treningu i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11074 Data: 2017-08-18 08:36:35
  • Fast food'y, doping i sód - czyli co nas zabija

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0085253817307640 Dorota Czerwińska, Anna Czerniawska „Ocena spożycia sodu, z uwzględnieniem soli kuchennej jako jego źródła, w wybranej populacji warszawskiej” http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/pobierz-artykul?id=585 Agnieszka Latoch “Stan wiedzy na temat produktów mięsnych jako [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4465 Data: 2018-08-05 13:20:28
  • Serwatka to roztwór białek mlecznych, pozostający po oddzieleniu się skrzepu serowego. Filtracja serwatki prowadzi do uzyskania koncentratu białek serwatkowych, w którym zawartość białka mieści się w przedziale od 35 do 80%. *wg popularności sprzedaży w sklepie SFD

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3584 Data: 2020-09-24 19:04:28